۱۳۹۶/۰۴/۰۵

آخرین اخبار

شرایط اخذ تابعیت ایرانی و اقامت دائم در ایران چگونه است؟

title:"روش دریافت تابعیت ایرانی یا اقامت دائم ایران چگونه است-http://anamnews.com/" alt:" میدان آزادی - تهران - ایران"

 

شرایط اخذ تابعیت ایرانی و اقامت دائم در ایران چگونه است؟

 

تحریریه آنام : هنگامی که می خواهیم شرایط اخذ تابعیت واقامت دائم در ایران را مطرح کنیم ابتدا باید بدانیم تعریف تابعیت و اقامت چیست و با تفاوت های آنها آشنا شویم تا دچار سوءتفاهم نشده و مسیر را اشتباه نرویم.

تعریف تابعیت(۱)  : تابعیت(Nationalite)  عبارت است از یک رابطه سیاسی، حقوقی و معنوی که شخصی را به دولتی معین مر تبط می سازد.

یه موجب  ماده ۹۷۹ قانون مدنی  : اشخاصی که دارای شرایط ذیل باشند می توانند تابعیت ایران را تحصیل کنند:

۱- به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشند.

۲- پنجسال اعم از متوالی یا متفاوت بصورت قانونی در ایران ساکن بوده باشند.

۳- فراری از خدمت نظامی در کشور متبوع خود نباشد.

۴- در هیچ مملکتی به جنحه مهم یا جنایت غیرسیاسی محکوم نشده باشد.

در مورد فقره دوم این ماده مدت اقامت در خارجه برای خدمت دولت ایران در حکم اقامت در خاک ایران است

ماده ۹۸۰ قانون مدنی   :ضمناً کسانیکه به امور عام‌المنفعه ایران خدمت یا مساعدت شایانی کرده باشند و همچنین اشخاصی که دارای عیال ایرانی و از او اولاد دارند و یا دارای مقامات عالی علمی و متخصص در امور عام المنفعه  می باشند و تقاضای ورود به تابعیت جمهوری اسلامی ایران را می نمایند در صورتیکه دولت ورود آنها را به تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران صلاح بداند، بدون رعایت شرط اقامت ممکن است با تصویب هیئت وزیران به تبعیت ایران قبول شوند.

اما مراحل اخذ تابعیت چگونه است؟

مراحل اخذ تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران:

افرادی که متقاضی تحصیل تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران باشند می توانند درخواست تابعیت خود را به اداره تابعیت وزارت امور خارجه در مرکز و یا دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری های سراسر کشور تسلیم نمایند.

محدودیت‌ های اشخاصی که تحصیل تابعیت ایران را نموده‌اند:

ماده ۹۸۲  قانون مدنی:  اشخاصی که تحصیل تابعیت ایرانی نموده یا بنمایند از کلیه حقوقی که برای ایرانیان مقرر است بهره‌مند می‌شوند لیکن نمی ‌توانند به مقامات ذیل نائل گردند:

۱- ریاست جمهوری و معاونین او

۲-عضویت در شورای نگهبان و ریاست قوه قضائیه

۳- وزارت و کفالت وزارت و استانداری و فرمانداری

۴- عضویت در مجلس شورای اسلامی

۵- عضویت در شوراهای استان و شهرستان و شهر

۶- استخدام در وزارت امور خارجه و نیز احراز هرگونه پست و یا ماموریت سیاسی

۷- قضاوت

۸- عالی ‌ترین رده فرماندهی در ارتش و سپاه و نیروی انتظامی

۹- تصدی پست‌های مهم اطلاعاتی و امنیتی

قیل از تعریف اقامت دائم باید اصطلاح  بیگانه را تعریف کنیم:

تعریف بیگانه(۲): در هر کشوری در مقابل تبعه که به کسی اطلاق می شود که دارای تابعیت آن کشور  می باشد ، افرادی یافت می شوند  که خواه به علت دارا بودن تابعیت دولت دیگر ، خواه به علت نداشتن  تابعیت هیچ کشوری ، تابع این دولت نبوده ، بیگانه نامیده می شوند.

به موجب ماده ۴ قانون ۱۹  اردیبهشت ۱۳۱۰ ” اقامت اتباع خارجه در ایران بر دو قسم است : اقامت موقت و اقامت دائم . اقامت دائم در صورتی است که فرد خارجی در خاک ایران اقامتگاه قانونی اختیار نموده باشد و در غیر این صورت اقامت فردخارجی در ایران اقامت موقت محسوب می شود…”(۳)

در صورت  احراز هر یک از شرایط زیر و پس از موافقت نیروی انتظامی اجازه  اقامت دائم صادر خواهد شد:(۴)

الف : متقاضی دارای ۵ سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و به هنگام تقاضا به سن ۱۸ سال تمام رسیده باشد.

ب : متقاضی دارای  دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و مقام عالی علمی یا شغل یا تخصص او در امور تولیدی و عمرانی به تایید مقامات صلاحیتدار مملکتی رسیده باشد.

ج: متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و خدمات شایسته و ارزنده او به امور عام المنفعه در ایران به تایید مقامات صلاحیتدار مملکتی رسیده باشد.

د: متقاضی دارای زن و فرزند ایرانی باشد.

ه : متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی با متناوب در ایران بوده و در امور تولیدی و عمرانی ایران که مورد تایید مقامات صلاحیتدار ایران باشد سرمایه گذاری کرده باشد

و: متقاضی دارای دو سال سابقه اقامت قانونی متوالی یا متناوب در ایران بوده و در آمد شخصی یا حقوق مستمری بازنشستگی او به تایید یکی از بانک های مجاز ایران رسیده باشد.

 

مطلب اختصاصی سایت آنام است. بازنشر فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.

 

 

 

منابع:

کتاب حقوق بین الملل خصوصی تالیف دکتر بهشید ارفع نیا ج ۱ انتشارات بهتاب

مجموعه قوانین حقوق مدنی ایران 

۱ :حقوق  بین الملل خصوصی  تالیف دکتر بهشید ارفع نیا  ص ۴۳

۲:حقوق  بین الملل خصوصی  تالیف دکتر بهشید ارفع نیا  ص۱۸۴

۳: :حقوق  بین الملل خصوصی  تالیف دکتر بهشید ارفع نیا  ص۲۰۱

۴: با توجه به ماده ۶ اصلاحی مصوب ۱۳۵۰ قانون ورود و اقامت  اتباع خارجی / ماده ۵ آیین نامه اجرایی مصوب ۵۲/۳/۱۲  / ماده ۳ قانون ورود و اقامت اتباع خارجه مصوب  ۱۳۱۰

 

 

لینک کوتاه: https://goo.gl/vMiOEZ

 

نوشته‌های مرتبط

1 نظر

  1. حیدر امیری

    سلام!دلم خونه اتیشه،از کجا براتون بگم!ما بالای ۳۰ساله اومدیم ایران پدرم درجنگ با عراق برای ایرااااان شهید شد و تا الان ب ما ک خانوهده شهیدیم شناسنامه ندادن!از کدوم اسلام حرف میزنید؟مگه خون شهده با همدیگه فرق داره؟با کی باقد بحرفیم؟۳ساله فارغ التحصلیم ولی کار نمیدن چون اتباع خارجم!کسی هس صدای مارو بشنود؟؟؟اخه چقد ظلم خدا اون بالا هستا؟

    پاسخ

نظری بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *